• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

'Casual' en sportieve sneakers, zoals de Old Skool, van Vans

Vans, bekend van schoenen als sneakers, is een Amerikaanse bedrijf en opgericht in 1966 door Paul en James van Doren, Serge d'Elia en Gordon C. Lee, toen nog onder de naam 'The Van Doren Rubber Company'. Toen het bedrijf haar deuren opende, had Vans drie verschillende modellen klaar staan, maar vergat de collectie aan te vullen met verkoopbaar schoeisel en wisselgeld voor de klanten. Ondanks deze 'onhandige drempel' wist Vans de eerste dag twaalf bezoekers te trekken die elk een paar van de 'Vans deck shoes', hedendaags bekend als 'authentic', wisten te kopen, ondanks dat ze nog even 'snel gemaakt' moesten worden. Mark van Doren, toentertijd dertien jaar oud en de zoon van James, wist in de zeventiger jaren het logo van Vans te ontwerpen om deze vervolgens met spray-paint op zijn skateboard aan te brengen. Tegenwoordig is het bedrijf onderdeel van de 'VF Corporation' waarbij het hoofdkantoor zich in Californië bevindt. Vans richt zich, naast het doorgaans gebruik, op schoeisel voor BMX, snowboarden, skateboarden en overige schoentypen. Om de schoenen te voorzien van een bijpassende outfit, richt Vans zich daarnaast op kleding, zoals t-shirts en capuchontruien, en accessoires in dezelfde stijl.

Producten

De schoenen van Vans worden geproduceerd in egale kleuren, frisse prints en 'colorblock' motieven: hierbij is er gebruik gemaakt van twee tot meer egale kleuren, los van het witte merkteken dat zich bij sommige modellen aan de zijkant bevindt. De sneakers zijn volledig vervaardigd van stof; zowel de buitenzijde als de voering. De zool bestaat uit gevulkaniseerd rubber: hierbij wordt het elastische en zachte rubber omgezet naar sterk en stevig materiaal. Dit type heeft een 'casual sportieve' uitstraling en een normale pasvorm. Het model Old Skool is gemaakt van canvas, zowel de binnen- als buitenzijde, en heeft leren accenten. Dit type is zeer licht gevoerd en heeft een normale pasvorm met een 'casual sportieve' uitstraling.

Maat en beschikbaarheid

Ondanks dat Vans een bepaalde stijl hanteert, houdt het de moderne trends in de gaten en past deze toe op de collecties. Hierdoor is het mogelijk dat uw gewenste product na enige tijd niet meer beschikbaar blijkt te zijn. Tijdens het productieproces kunnen de maten van het schoeisel beïnvloed raken en afwijken van uw gebruikelijke pasvorm. Het wordt U aangeraden om te allen tijde, alvorens aankoop, de maattabel en beschikbaarheid van het betreffende product te controleren.

Doelgroep

Vans richt zich op de jeugd en jongvolwassenen die zich, voornamelijk, begeven in de sportwereld rond skateboarden, snowboarden en activiteiten als BMX. De producten hebben een 'casual' en sportieve stijl en bevinden zich, qua prijs, in het 'middel tot middelhoge' segment. Kiest U voor een 'losse' en sportieve uitstraling? Dan vormen de sneakers van Vans, zoals het Old Skool model, stijlvolle aanvullingen.