• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Sportieve kleding en luxe schoenen van Timberland

Timberland, bekend geworden door de 'stoere, geelkleurige schoen', is een Amerikaanse fabrikant en detailhandelaar die zich heeft toegelegd op de productie van buitenkledij waarbij de focus voornamelijk op het schoeisel ligt. Het bedrijf is eigendom van de VF Corporation. De oprichter van dit merk, Nathan Swarts, werd geboren in Oekraïne en startte in 1928 zijn carrière in het maken van schoenen in Boston, Massachusetts. Na vele ontwikkelingen begon het steeds meer vorm te krijgen waarbij de familie Swarts in 1965 een innovatieve manier van schoenmaken in de schoenenindustrie introduceerde en, enkele jaren later, het fabricageproces verplaatste naar New Market, New Hampshire. In 1973 werd de 'Timberland' geïntroduceerd als naam voor een leren en waterafstotende schoen. Dit model werd zo populair dat het bedrijf zijn naam officieel veranderde naar 'The Timberland Company'.

Schoeisel en andere kleding

Hedendaags heeft het merk zich uitgebreid met meerdere type producten in de vorm van kleding. Naast laarzen en sneakers hebben ze tevens de spijkerbroeken, shirts, broeken en andere kledingstukken. De laarzen hebben een sportieve uitstraling, zijn waterafstotend en worden gemaakt van eersteklas en waterdicht leer. Het model heeft een goede grip en een zeer goede pasvorm. De schoenen zijn gemaakt van eersteklas leer en bezitten een waterafstotende laag. De dikke en rubberen profielzool zorgt voor een goede grip en heeft een duurzaam karakter. De veters zijn speciaal ontworpen dat ze gehele dag goed vast blijven zitten. De sneakers zijn gemaakt van speciaal leer en staan voor comfort en duurzaamheid. De voering van mesh bestaat grotendeels uit gerecycled kunststof en is daarmee erg milieuvriendelijk. De spijkerbroek heeft een vrij rechte pasvorm en bestaat uit, merendeels, katoen en elastaan. Het model heeft een 'casual' uitstraling. De broeken worden vervaardigd met een zachte, katoenen stof. De modellen hebben een vrij rechte pasvorm en een 'casual chique' uitstraling. Wanneer de broekspijpen worden opgerold, verschijnt er een contrasterende band. Het shirt heeft een smalle pasvorm en sluit zich aan het lichaam aan. De items worden geheel van katoen gemaakt en hebben een sportieve en 'casual' uitstraling.

Beschikbaarheid van de maten

Met regelmaat worden collecties veranderd waardoor de kans bestaat dat desbetreffende producten kunnen verdwijnen. Items willen nog wel eens, qua pasvorm, een verandering ondergaan waardoor U geadviseerd wordt steeds de maattabel, per product, door te nemen zodat U de juiste keuze kunt maken op basis van uw eigen afmetingen.

De doelgroep

Timberland richt zich voornamelijk op de sportieve medemens: zowel voor de jongeren als ouderen. De stijl is gericht op het buitenleven waarbij de producten vervaardigd worden met luxe materialen en waterafstotende lagen. Wie zijn spullen koopt bij Timberland, hecht waarde aan producten met een sportieve en 'casual' uitstraling waarbij de luxe schoenen een waar genot voor de voeten vormen.