artikelen van Scotch & Soda

( artikelen)

Sorteren op:  

Scotch & Soda: klassiek en eigentijds zoals de polo en jeans

Scotch & Soda, bekend van kleding als de polo en jeans, is een relatief jong en Amsterdams bedrijf en officieel opgericht in 1985. Laurent Hompes, de oprichter van Scotch & Soda, begon zijn bedrijf met het uitbrengen van een mannencollectie, betreffende jassen met capuchons in allerlei felle kleuren. Een aantal jaar later, in 2001, is het merk vernieuwd en sloeg het een nieuwe weg in. Hedendaags brengt het kledingbedrijf niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen en kinderen diverse collecties naar buiten. Zo wordt de lijn voor vrouwen ook wel 'Maison Scotch' genoemd waarbij de collecties voor kinderen 'Scotch Shrunk' en 'Scotch R'Belle' als namen hebben gekregen. De jeans en andere producten worden uitgebracht onder de naam 'Amsterdams Blauw'. De inspiratie vindt het bedrijf in het veelal mixen en combineren van onverwachte stoffen en patronen, afkomstig uit landen over de gehele wereld. Het logo van Scotch & Soda is het kenmerkende en ouderwetse 'naaimachientje'.

Producten

De polo is gemaakt van katoen en heeft, door een speciale behandeling, een 'vervaagde look'. Op de kraag bevinden zich twee knopen waarbij het merktekentje zich op de borstzak aan de linkerzijde bevindt. De polo heeft een normale en rechte pasvorm en een 'casual chique' uitstraling. Het zwemshort is vervaardigd van nylon en katoen waarbij de binnenzijde over een 'binnenbroek' van 'mesh' beschikt. Het model voelt zacht aan en heeft een normale pasvorm. Voor extra stabiliteit rond de middel bezit de tailleband van het zwemshort een trekkoord. De jeans is gemaakt van 'stretch denim' en beschikt over een 'regular slim fit'. Hierbij sluit het model goed aan het lichaam aan en heeft de broek een tijdloze uitstraling door de subtiele 'washing' en verscheidene verfeffecten. De jurk is vervaardigd van een mix van viscose en heeft een midi-lengte; hierbij valt de model net over de knie. De jurk heeft een 'slim fit' pasvorm en sluit zich goed aan het lichaam aan. Dit type heeft een 'casual' uitstraling.

Maat en beschikbaarheid

Door de steeds vernieuwende inspiratie en ontwerpen weet Scotch & Soda met enige regelmaat de collecties te vervangen. Hierdoor kan uw gewenste product plots niet meer beschikbaar zijn en, tijdens het ontwerpen en fabriceren, de maat beïnvloed raken. Zodoende wordt U geadviseerd om, alvorens aankoop, de producten op maat en beschikbaarheid te controleren.

Doelgroep

Naast volwassenen brengt Scotch & Soda tevens kleding voor kinderen uit; elk ondergebracht onder verschillende namen. De prijzen bevinden zich op een 'middelhoog tot hoog' niveau. Wanneer U houdt van klassieke vormen met een speelse finesse, zoals onverwachte stoffen en patronen, dan weet dit Amsterdamse bedrijf hier een goede vertaling aan te geven. Kiest U voor klassiek en eigentijds, zoals de jurk en zwemshort, dan kiest U voor Scotch & Soda.