• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Sportieve producten, zoals schoenen en sportkleding, van Reebok

Reebok, officieel 'Reebok International Limited' en bekend van de sneakers en sportkleding, is een Engelse onderneming en opgericht in 1958. Maar, officieel is haar basis al decennia eerder gelegd. In 1895 werd, in het Verenigd Koninkrijk, de firma 'J.W. Foster and Sons in Bolton' opgericht. De productkwaliteit van deze familie bleef niet onopgemerkt; tijdens de Olympische Zomerspelen van 1924 mocht het bedrijf de sportschoenen maken voor de deelnemende atleten. Twee telgen uit deze familie borduurde voort op het succesvolle familiebedrijf en wisten, in 1958, 'Reebok' op te richten. In 1979, toen Paul Fireman een internationale handelsshow bezocht, ontdekte hij dit nieuwe merk. Hij wist de handelsrechten te verkrijgen en voerde datzelfde jaar nog in Verenigde Staten drie typen loopschoenen in. Op dat moment was het de duurste schoen op de Amerikaanse markt. Niet veel later, in de tachtiger jaren, kreeg het merk bijzonder veel populariteit. 'De schoen met het pompje' werd ingevoerd en even later kon het merk zich de vaste en officiële leverancier van de NFL, NBA en Major League Baseball noemen. Hedendaags is Reebok tevens de sponsor van tennisster Venus Williams. De naam 'Reebok' komt van het Afrikaanse 'Reebok' waarmee het sportmerk zich vernoemd heeft naar deze atletische antilope.

Producten

Een van Reeboks bekende schoenen betreffen de 'sneakers'. Geïnspireerd op de tennisbaan heeft dit merk verscheidene typen modellen op de markt gebracht. De 'casual' en 'sportieve' sneakers zijn gemaakt van een slijtvaste en rubberen loopzool dat niet alleen goed is voor de grip en stabiliteit, maar eveneens ook een duurzaam karakter heeft. Het bovenwerk is vervaardigd uit volnerfleer en biedt een zachte en daarmee comfortabele ondersteuning. De gevormde inlegzolen zorgen voor een zachte 'schokdemping'. Het laag gesneden model zorgt voor een elegant en gestroomlijnd silhouet. De sportkleding, van broeken tot truien tot sportondergoed, worden gemaakt met comfortabele en zachte materialen waarin men zich goed kan bewegen. Zo wordt de 'hoodie' gemaakt met fleece-materiaal voor zachtheid en warmte waarmee het exemplaar zodoende uit, grotendeels, katoen en polyester bestaat. Alle kledingproducten sluiten goed op het lichaam aan, bieden de nodige steun, comfort en warmte en hebben daarnaast een sportieve uitstraling.

Maat en beschikbaarheid

De collectie van Reebok weet zich met regelmaat te vernieuwen waardoor de kans bestaat dat uw desbetreffende gewenste product plots niet meer aanwezig is. Tijdens deze 'vernieuwing' kan ook de maat beïnvloed zijn waardoor het U aangeraden wordt om, alvorens de aankoop van uw product, de maattabel en beschikbaarheid te controleren.

Doelgroep

Reebok richt zich op de sportieve volwassenen en jeugd en biedt hen kwalitatief hoge en comfortabele producten voor een goede prijs. Wanneer u kiest voor duurzaamheid, maar ook graag de 'betaalbaarheid' in het oog houdt, vormen de schoenen en sportkleding van Reebok een waardevolle investering.