artikelen van Ray Ban

( artikelen)

Sorteren op:  
Actieve filter:  

De beschermende en modieuze zonnebrillen van Ray-Ban

Ray-Ban, bekend van de iconische 'Aviator' zonnebril, is een Amerikaans bedrijf dat hedendaags toebehoort aan de Italiaanse Luxottica Group. Jarenlang is het onderdeel geweest van het Amerikaanse Bausch & Lomb en kende een interessante ontwikkeling. In 1929 werd het bedrijf in contact gebracht met het leger van de Verenigde Staten. John A. Macready, een kolonel, ging een samenwerkingsverband aan met Bausch & Lomb: een fabrikant van medische apparatuur. Veel piloten hadden last van de intense en blauwe kleuren in de lucht waardoor er een luchtvaartbril gecreëerd moest worden die hen bescherming zou bieden. Het prototype kwam in 1936 uit en bevatte plastic kaders met groene lenzen die de felheid van het licht konden dimmen zonder het zicht te verduisteren. Hiermee werd een nieuwe wereld geopend en werd Ray-Ban officieel als een nieuw merk geïntroduceerd met geavanceerde brillen in 1937.

Populaire bril

Hedendaags zijn de geliefde monturen van Ray-Ban niet meer weg te denken uit het modebeeld. Mede dankzij de tijdloze en klassieke uitstraling van de brillen weten de producten zich nog altijd in grote aantallen te verkopen. Het Aviator model is 'licht' gebouwd en heeft een dun montuur van metaal. De gepolariseerde glazen hebben een 'driehoekige' vorm waarbij de hoeken rond zijn uitgesneden. Velen zullen de brillen herkennen aan de naam 'pilotenbrillen', te wijten aan hun oorspronkelijke herkomst. Het model heeft een een chique uitstraling en kent een breed inzetbaar karakter. De bril past bij vrijwel elke outfit, van sportief tot 'casual' tot chic, en laat het geheel 'luxe' ogen. Gepolariseerde glazen kennen de voordelen schitteringen van het licht uit te schakelen, het zicht en contrasten te verbeteren en de ogen meer ontspanning te geven. Bij meerdere weertypen komt deze zonnebril goed tot zijn recht. De glazen zijn in meerdere tinten te koop, zoals bruin, groen en blauw, waardoor er voor iedere liefhebber een passende kleur bij zit.

Maat en beschikbaarheid

Ieder gezichtstype kent verschillen. Bij het kopen van een montuur wordt U aangeraden een maat te nemen op basis van uw gezichtsafmetingen. Producten willen wel eens van maat veranderen waardoor het advies luidt altijd de maattabel door te nemen. Bij gebruik moet een bril immers niet te krap of te los zitten. Naast de maat is het verstandig altijd te controleren of het gewenste model nog beschikbaar is om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Doelgroep

De producten van Ray-Ban zijn unisex-modellen: hierdoor kunnen ze door beide geslachten gedragen worden. Het merk richt zich op mensen die waarde hechten aan een goede beschermingen van de ogen in combinatie met modieuze monturen met chique uitstraling, passend bij vrijwel iedere outfit. Door middel van minstens zeventig jaar onderzoek en innovatie mag de Aviator van Ray-Ban een goede 'investering voor de ogen' genoemd worden.