• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Schoenen, sneakers en sportkleding van Puma

Puma is een Duits bedrijf dat kleding en schoenen ontwerpt en verkoopt voor voetbal, hardlopen en alle vormen van training. Daarnaast richt het zich op de moderne consument met sneakers en casual kleding. Het is een erg geliefd merk, mede door zijn rijke historie van atletieksuccessen. Het laatste en meest aansprekende zijn die van Usain Bolt die al zijn wereldrecords op Puma spikes heeft gelopen. Op voetbalgebied is Cesc Fabregas een goed voorbeeld van een topatleet op Puma's. Puma was in het verleden ook het merk dat Johan Cruijff droeg. Puma is mondiaal het op twee na grootste sportmerk en is actief in meer dan 120 landen.

Kwaliteit met een mooi uiterlijk

Iedereen kent Puma schoenen, aangezien ze al decennia veel gedragen worden. Het merk kenmerkt zich door een perfecte balans tussen sublieme kwaliteit en een modern uiterlijk. Qua levensduur komt de Duitse degelijkheid naar voren. De hippe modellen van Puma zijn gemaakt van de materialen leer, suède en textiel. Het silhouet kan zowel hoog als laag zijn en ze kunnen worden gedragen door mannen, vrouwen en kinderen. Op het gebied van kleding weet het merk lifestyle en sport tot een mooi geheel te smeden. Dit is onder meer het gevolg van een innige samenwerking met top-designers als Philip Starck en Jill Sander. Neem de soepel kledende streetwear of de elastische tops tops voor vrouwen. Deze vormen bij uitstek een brug tussen sportief en modieus. Sportkleding die je casual kan dragen en casual kleding waar je ook makkelijk in zou kunnen hardlopen. Megaster Rihanna heeft niet voor niets een exclusieve deal met het merk gesloten.

De keuze van grote atleten

De doelgroep van Puma laat zich niet makkelijk in een zin beschrijven. Aan de ene kant is er de schare jonge fans, modebewust en enthousiast over het comfort van de designs. Aan de andere kant heb je de sportbeoefenaars die Puma juist kiezen voor de sportieve prestaties. Grote atleten als de Jamaicaanse sprinters Usain Bolt en Blake Powell hebben exclusieve contracten met Puma. Bij de eerstgenoemde heeft dat geleid tot een populaire collectie spikes en sportkleding. Ook iconen uit andere sporten hebben Puma uitgekozen om hun naam aan de verbinden. Naast talloze sterren uit de voetbalarena is dat de golfer Rickie Fowler. Aan referenties geen gebrek dus. Ook bij Puma is het zo dat de collectie in sneltreinvaart verandert. Dit kan consequenties hebben voor de beschikbaarheid van bepaalde maten, kleuren of pasvormen.