• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Michael Kors: eigentijdse luxe-kleding en accessoires

Michael Kors is het modelabel van de gelijknamige ontwerper. Het ontwerpt en produceert kleding, schoenen en mode-accessoires voor mannen en vrouwen. De stijl is te omschrijven als eigentijds en luxueus. De stad New York vormt de inspiratiebron van de meeste ontwerpen. Michael Kors is een begrip in de modewereld. Verschillende items zijn voor liefhebbers van stijl must-haves. Dat kan een tas zijn, een paar schoenen, een horloge of parfum.

Casual chic van Michael Kors

Michael Kors richtte zijn bedrijf in 1981 op. In 1999 ontving hij de prestigieuze prijs van beste ontwerper van dameskleding. Vele prijzen en onderscheidingen volgden. In 2002 startte hij met zijn collectie herenkleding. Net als bij zijn ontwerpen voor dames liet hij in deze collectie zien dat hij een aangeboren gevoel voor glamour heeft. Zijn klassieke items zet hij met subtiele trendy elementen. Het gebruik van luxueuze materialen is eveneens een kenmerk van Michael Kors. U merkt het aan de fantastische pasvormen. Het merk biedt niet alleen elegante, luxe kledij, maar is ook een oplossing voor doordeweekse, casual dagen. Sneakers onder een perfect vormgegeven jeans of chino is daar een mooi voorbeeld van. Verder zijn er veel basics te verkrijgen: slimfit overhemden, shirts met V-halzen en elegante coltruien. Dit kan men beschouwen als de basiselementen van een city-chique look.

Net dat beetje meer luxe

Voor mannen en vrouwen die net dat beetje meer luxe wensen, is Michael Kors de uitkomst. De prijzen zijn niet hemelhoog, dus voor veel mensen wel te betalen. Tot de doelgroep behoren in eerste instantie de Young Professionals uit de grote steden. Zij hebben er geld voor over om met een mooi horloge van Michael Kors rond te lopen. Dames kiezen voor de Ballerina Futon van leer, klassieke elegantie voor minder dan honderd euro. Ook een tas van Michael Kors is een must-have. Aanvankelijk was dit zelfs het product waar hij het meest bekend om stand. Kortom: het aanbod is enorm en de luxe is om van te smullen. Zo weet het merk de aandacht van de fashionista's vast te houden. Door steeds met nieuwe ontwerpen te komen en de oude te vervangen is er steeds reden om u in het merk te verdiepen. Enige schaduwzijde hiervan is dat het in een enkel geval voor kan komen dat de beschikbaarheid van bijvoorbeeld de tas of de Ballerina Futon uiteindelijk verlopen is.