artikelen van Marc O'Polo

( artikelen)

Sorteren op:  

Duurzame kleding, zoals Polo's en schoenen, van Marc O'Polo

Marc O'Polo, bekend van onder andere sjaals en jassen, is een Zweeds-Duits modebedrijf en opgericht in 1967 door Rolf Lind, Göte Huss and Jerry O'Sheets in Stockholm. Het is sinds jaar en dag een gevestigd merk met bekendheid. Het richt zich op kleding met een hoge kwaliteit in een tijdloze, eigentijdse en 'stadse' stijl. De producten variëren van kleding tot schoenen tot brillen en van tassen tot bedlinnen. Het allereerste item van de eerste collectie betrof een shirt van lappenwerk van Indisch katoen. Daar waar vele bedrijven de trend tot synthetische kleding volgden, richtte Marc O’Polo zich op meer duurzame en natuurlijke materialen waarbij de eerste reclamecampagne een eenmalig en organisch motief vertoonde: een aardbeitje. In 1972 onderging het merk aanzienlijke successen door, mede, de introductie van de unisex sweater: een item dat zowel door mannen als vrouwen gedragen kon worden. In 1975 kon het merk volledige mannen- en vrouwencollecties presenteren en werden seizoensgebonden kledingstukken voortgebracht. In 1979 werd de eerste winkel van dit merk in Düsseldorf geopend.

Producten

De belangrijkste producten van dit merk betreffen, onder andere, de polo, de jas, de schoenen, het shirt en de sjaal. De polo heeft een vrij getailleerde pasvorm en sluit mooi aan het lichaam aan. De stof bestaat uit een duurzaam en zuiver katoen met een kenmerkend weefpatroon. De jas heeft een smalle tot medium pasvorm en sluit goed aan. De stof bestaat veelal uit zuivere kunstvezels en heeft een waterafstotende laag waardoor de kleding goed beschermt blijft. De stijl varieert van 'stads' tot 'casual'. Het shirt bestaat uit zuiver katoen waarbij de stof zeer zacht aanvoelt. Het heeft een vrij rechte pasvorm en een 'casual' uitstraling. De schoenen bestaan veelal uit canvas of leder waarbij de zool een rubberlaag van stevige kwaliteit bezit en veelal uit twee kleuren bestaat. De sjaal bestaat uit diverse materialen, waaronder de stoffen katoen en viscose. Het is afgewerkt met een print en heeft een zachte stof.

Maat en beschikbaarheid

Het is belangrijk dat u rekening houdt met de maat en beschikbaarheid van het betreffende item. Zo kunnen bepaalde producten eens uit de collectie verdwijnen of vervangen worden door andere items. Eveneens kan ook de pasvorm van een bepaalde maat veranderen waardoor U geadviseerd wordt altijd de maattabel door te nemen op basis van uw lichaamsafmetingen.

De doelgroep

De doelgroep waar dit merk zich op richt, betreft het individu met een eigentijdse, tijdloze en 'stadse' stijl die eveneens waarde hecht aan duurzame en natuurlijke materialen. Niet alleen richt het merk zich op volwassenen, ook aan de 'junior' wordt gedacht. Met dit milieuvriendelijke merk koopt U eerlijke en verantwoorde producten, zoals de sjaals, jassen en shirts, en draagt ook U een steentje bij aan het milieu.