Pullover voor Dames

( artikelen)

Sorteren op:  

Wat is een pullover?

De truienwereld komt steeds weer met nieuwe termen. Dan heb je oversized truien, dan weer Noorse truien, tegenwoordig kennen we ook al schippers truien, binnen de gebreide truien heb je ook weer kabeltruien en ga zo maar door. De pullover is een term die al wat langer bekend is in de truienwereld, maar wat een pullover nou eigenlijk precies is, dat weten er maar weinig. De pullover is wel degelijk een trui, meestal is deze gebreid, en heeft geen voorsluiting. De pullover trek je dus over je hoofd aan, net zoals alle andere truien en er wordt over het algemeen door vrouwen een blouse onder gedragen. Daar dankt de pullover zijn naam ook aan, hij kan over andere kledingstukken gedragen worden. In het Verenigd Koninkrijk wordt de pullover ook wel een jumper of jersey genoemd. In de Verenigde Staten heet de Pullover ook wel sweater.

Hoe draag je een pullover?

Een pullover wordt door vrouwen vaak gedragen met een blouse eronder. Het heeft daardoor een wat chiquere uitstraling dan een normale trui, en valt afhankelijk van de patronen en kleuren onder business casual. De pullover heeft wel mouwen wat bijvoorbeeld de spencer niet heeft. Daarnaast heeft een pullover altijd óf een ronde hals, óf een V-hals. Dus geen col. Het is anno 2016 een vintage kledingstuk dat weer echt zijn comeback aan het maken is en waar diverse modenamen graag mee experimenteren. Daarom zie je pullovers ook steeds vaker in de etalages hangen wanneer je gaat winkelen in de stad.

Hoe onderscheidt de pullover zich van de trui?

De pullover onderscheidt zich van alle andere truien doordat het bedoeld is om er een overhemd of blouse onder te dragen. De pullover heeft dus een wat zakelijkere en nettere reputatie dan de gewone trui en is voor vrouwen ook wat eleganter dan de gewone trui.

Een pullover is meestal gebreid, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Nu is het wel zo dat gebreide pullovers, maar ook andere gebreide kledingstukken, weer helemaal in de mode zijn. Dat maakt de pullover een stijlvol, maar ook een warm en comfortable kledingstuk wat thuishoort in je garderobe voor het najaar. Het ideale van gebreide kleding, en dus ook van een gebreide pullover, is dat het kledingstuk nooit gestreken hoeft te worden. Ook is een gebreide pullover elastisch wat ervoor zorgt dat het nooit zijn originele pasvorm zal verliezen, en waardoor het ook nog eens goed aansluit op je lijf. Het is ook ideaal voor dames met een wat vollere buik. Die valt onder een pullover helemaal niet meer op.