• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Gucci: luxueuze en exclusieve producten zoals riemen en slides

Gucci, bekend van de schoenen en parfum, is een Italiaans en luxueus modebedrijf uit het hogere segment. Het merk, ook het 'Huis van Gucci' genoemd, is opgericht in 1921 in Florence. De jonge immigrant Guccio Gucci startte als hotelmedewerker in Parijs en Londen. Gucci was erg onder de indruk van de luxueuze tassen die hotelgasten met zich meebrachten. Wanneer hij terugkeerde naar het flamboyante Florence besloot hij in 1920 zijn eigen zaak te openen voor lederwaren met een klassieke uitstraling. Hij nam gekwalificeerde werknemers in dienst die de tassen vakkundig af konden werken. Met zijn drie zonen, Aldo, Vasco en Rodolfo, breidde hij zich expansiegebied uit en opende winkels in Rome en Milaan. Langzamerhand kwamen er meerdere items bij de collectie, zoals de iconische en welversierde 'loafers'. In 1953 opende Gucci en nieuw pand in New York City waarbij, tussen 1950 en 1960, Amerikaanse filmsterren en zakenlui, met hun Gucci-waren, Florence een bezoek brachten. Het merk kreeg hierdoor aanzien en zou een internationaal statussymbool worden.

Product

De riem is vervaardigd uit leer waarbij de voorzijde, voorzien van tweemaal de letter 'G', een antieke 'look' heeft. De band komt voor in drie verschillende kleuren en kan functioneren rond de heup of taille. De riem heeft een 'casual chique' uitstraling en is geïnspireerd op mode uit de jaren zeventig. De jas is gemaakt van, voornamelijk, zijden en katoen waarbij het model met een haakje gesloten kan worden. Het model beschikt over meerdere kleuren en heeft een 'casual chique' uitstraling. De slides zijn gemaakt van leer en hebben een comfortabel voetbed. Op de voorzijde is een goud paardenbit verwerkt. De schoenen hebben een luxe en chique uitstraling. De pet is vervaardigd uit gabardine, een weefsel afkomstig van wol, en is voorzien van een 'slangen'-embleem aan de voorzijde. De pet kan versteld worden met het riempje aan de achterkant. Het flesje parfum is voorzien van een bloemige geur en heeft een romantisch karakter. De inhoud bedraagt 30 milliliter waarbij het dopje een 'spray'-functie heeft.

Maat en beschikbaarheid

Gucci werkt met Italiaanse maten die, voor Europese begrippen, een smalle pasvorm hebben. Daarnaast kunnen producten vervangen worden met de kans dat uw gewenste product dan niet meer beschikbaar zal zijn. Het wordt U aangeraden om de maat en beschikbaarheid te controleren alvorens U overgaat tot de aankoop van producten.

Doelgroep

Gucci richt zich, naast kinderen, op mannen en vrouwen en hanteert prijzen uit het hogere segment. De producten zijn vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit waarbij de items luxueuze afwerkingen kennen. Kiest U voor deze exclusieve en extravagante producten, zoals de riem en slides, dan kiest U, naast een modieuze aanvulling, tevens voor een duurzaam karakter.