artikelen van Gant

( artikelen)

Sorteren op:  

Luxueuze kleding, zoals het overhemd en de polo, van GANT

GANT, bekend van kleding als het overhemd en de polo, is een van origine Amerikaans bedrijf en opgericht in 1949 door Bernard Gantmacher. In 1914 reisde een joodse immigrant uit Rusland naar New York City om een studie tot apotheker te volgen. Deze Gantmacher trouwde, na militaire dienst, met Rebecca Rose en richtte, samen met Morris Shapiro, de 'Par-Ex Shirt Company' op waar het bedrijf shirts voor diverse merken maakte, toentertijd gevestigd in New Haven, Connecticut. In 1949 lanceerde de familie een eigen merk: GANT. In het begin van de jaren tachtig ging het merk de internationale markt op toen diverse bedrijven met GANT in zee gingen. Philips-Van Heusen, eens eigenaar van het merk, verkocht GANT aan het Zweedse 'Pyramid Sportwear'. Hedendaags richt het bedrijf zich, naast kleding, eveneens op accessoires, schoenen, horloges en interieurproducten.

Producten

Het overhemd is vervaardigd van luxueus Egyptisch katoen en, in mindere mate, 'stretch' waarbij de kraag over 'button downs' beschikt. Het model heeft een vrij rechte pasvorm die zich goed aan het lichaam sluit. De verticale streepjes op het overhemd zorgen voor een frisse uitstraling. De 'casual chique' polo is gemaakt van honderd procent katoen en heeft een 'zongebleekte' washing. Het model kan, door middel van twee knopen, hoger gesloten worden. De polo heeft een vrij rechte pasvorm waarbij het logo zich op de linkerborstzijde bevindt. De jas is vervaardigd van wol en polyamide en heeft een klassieke uitstraling. De gewatteerde voering zorgt voor warmte en comfort. De jas heeft een vrij rechte pasvorm en kan, door middel van knopen, gesloten worden. De sneakers zijn gemaakt van keperkatoen waarbij de binnenzool uit kalfsleer bestaat. De zool is gemaakt van gevulkaniseerd rubber waarbij het merktekentje zich aan de zijkant van het model bevindt. De sneakers hebben een 'casual chique' uitstraling. De pet is vervaardigd van keperstof waarbij het merkteken zich op de voorzijde bevindt. Aan de achterzijde kan het model versteld worden voor de juiste pasvorm. De pet heeft een 'casual' uitstraling.

Maat en beschikbaarheid

GANT houdt zich continu bezig met nieuwe ontwerpen waardoor uw 'oude' en gewenste product plots niet meer beschikbaar kan zijn. Tijdens de productie kan tevens de maat beïnvloed raken en afwijken van uw gebruikelijke pasvorm. Zo wordt U geadviseerd om, alvorens aankoop, altijd de maat en beschikbaarheid van de producten te controleren om teleurstellingen te voorkomen.

Doelgroep

GANT richt zich op volwassenen. Qua prijs bevindt het merk zich in het hogere segment waarbij de kleding varieert van effen kleuren tot gedurfde prints, allen vervaardigd van hoge kwaliteitsstoffen. Wanneer U houdt van een klassieke uitstraling met een eigentijds dessin, zoals de jas en sneakers, weet GANT hier een modieuze vertaling aan te geven.