• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Gaastra biedt meer dan zeilkleding en schoenen

Gaastra ontwerpt en verkoopt onder meer zeilkleding en schoenen. Het is een Nederlands bedrijf en werd in 1897 opgericht in Sneek. Van oorsprong was het bedrijf een zeilmakerij, maar in 1996 begon het zich op de kledingmarkt te richten. De zeilroots zijn nog altijd zichtbaar in de innovatieve, comfortabele kleding die tegelijkertijd stijlvol is. Fijne outdoorkleding met een casual chic.

Herkenbare nautische details

De collectie van Gaastra is tegelijk degelijk en elegant. Het bedrijf mag zijn steven in 1996 dan hebben gewend, in veel ontwerpen wordt nog een knipoog naar de zeilwereld gemaakt. Dat is wat Gaastra onderscheidt van andere modemerken. Een Bretons streepje hier en daar, artikelen als de windjammer en true navy shorts en de aard van een aantal prints en embleems herinneren aan de nautische oorsprong van het merk. Deze zijn echter zelden overheersend aanwezig in de designs. Een ander aspect waar Gaastra trouw aan is gebleven is de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen. In vroeger tijden moest zeilkleding en de schoenen van Gaastra stormen en hevige kou kunnen doorstaan. Daarnaast was het nodig dat de jassen waterresistent waren. Sterke materialen die de dragers ervan niet belemmeren in hun bewegingsvrijheid. Wanneer u een trui of een vest van Gaastra past, zult u merken dat deze kenmerken nog altijd prioriteit hebben in het ontwerp. Denk aan de gewatteerde jassen die u meerdere strenge winters tegen de kou beschermen.

Kleding voor het hele gezin

Gaastra is allang niet meer het merk dat zich louter op zeilers en andere watermensen richt. Mannen, vrouwen en kinderen voelen zich thuis is de stijlvolle outdoorkleding van het merk. De actievelingen onder ons kiezen graag voor Gaastra vanwege de perfecte balans tussen functie en fashion. Jongeren die zoeken naar kwaliteitskleding komen met het ruime aanbod eveneens aan hun trekken. Niet alleen een sweater, trui, jas of vest is wat u van Gaastra mag verwachten, het heeft ook jurken en rokken in zijn collectie. En ten slotte de kids. Met een edgy spijkerbroek en een leuk shirt of een gestreepte top komen ook zij goed voor de dag op school of op de sportvereniging. Alle collecties worden zeer geregeld geactualiseerd. Dit heeft als consequentie dat de jas, de trui of het vest die u heeft uitgekozen snel van beschikbaarheid kan veranderen.