• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Van jeans en boxershorts tot ondergoed en zwemkleding van Calvin Klein

Calvin Klein werd in 1968 opgericht door de gelijknamige ontwerper. In de jaren zeventig maakt het een grote opkomst met zijn collecties dames- en herenmode. Daarnaast was de collectie merkjeans zeer succesvol. In de jaren tachtig kwam daar het succes van de eigen ondergoed-collectie bij. Voordien bestond de markt van merkondergoed helemaal niet. Inmiddels is Calvin Klein een van de grootste kledingbedrijven ter wereld. De ontwerper zelf is niet langer bij het modehuis betrokken. Hij heeft zijn aandeel verkocht aan een groot concern.

De verschillende collecties van Calvin Klein

Het merk is in verschillende collecties opgedeeld. De Calvin Klein Collection is hiervan het meest luxueuze en prestigieuze merk. Het zet de toon voor de elegantie en fijnzinnigheid die het merk nastreeft. CK en CK One zijn het parfummerken waar het bedrijf ook zeer goed mee scoort. Verder zijn er nog de collecties Jeans en Golf. De namen van deze collecties spreken voor zich. De jeans zijn een van de kledingstukken waar Calvin Klein groot mee geworden is. De al eerdergenoemde collectie ondergoed is genaamd Underwear. Het is het meest iconische merk van het bedrijf. Celebrity's als Kate Moss, Justin Bieber en David Beckham worden graag gespot en gefotografeerd met een deel van dit ondergoed zichtbaar. En als klap op de vuurpijl de luxe-artikelen, de sieraden en de watches die CK onder de naam Calvin Klein Watches and Jewelry op de markt brengt.

Spraakmakende reclamecampagnes

CK staat al jarenlang bekend om de controversiële reclamecampagnes die het lanceert. Al in de jaren tachtig richt het merk zich openlijk op de gay-community. De manier waarop Mark Wahlberg dat tien jaar later deed deed veel stof opwaaien. Naast gays is de doelgroep zo enorm groot dat men nauwelijks van een doelgroep kan spreken. Iedereen is in principe een CK-klant. De invloed op het straatbeeld is navenant. Zelfs in het zwembad en op het strand ziet u talloze mensen met boxershorts of een bikini uit de collectie lopen. Zwemkleding valt onder de collectie Underwear overigens. Na alle jaren dat het aan de weg timmert is het merk nog even levendig als in de jaren van zijn opkomst. Het kan dan ook voorkomen dat artikelen uit de webshop qua beschikbaarheid niet helemaal synchroon lopen met de realiteit. Met name bij de tassen, maar ook bij de andere collecties kan dit een enkele keer voorkomen.