• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Adidas, van sportmerk tot merk voor iedere dag

Bijna overal waar u op straat kijkt, ziet u wel iemand Adidas dragen. Het merk is zo populair geworden, dat het niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Adidas wordt met name gedragen door jongeren, omdat het een sportief en jong merk is. Het merk kan gedragen worden tijdens het sporten, maar u kunt het ook combineren met een casual outfit. Combineer de hoodies bijvoorbeeld met een nette broek of een paar klassieke schoenen.

De geschiedenis van het merk

In 1920 is Adidas opgericht door de broers Adolf en Rudolf Dassler in het Duitse plaatsje Herzogenaurach. Tijdens de oorlog werd Rudolf gevangengenomen en verdacht van bepaalde zaken, waarbij Adolf juist degene zou zijn geweest die de informatie had verstrekt. Hierdoor stonden beide broers niet meer naast elkaar, maar lijnrecht tegenover elkaar. In 1948 koos Rudolf er daarom voor om voor een ander bedrijf te gaan werken. Daardoor bleef Adolf alleen achter. Hij heeft het in dat jaar de naam Adidas gegeven, vanwege zijn bijnaam Adi Dassler. Het merk heeft het een aantal jaar zwaar te verduren gehad, maar sinds 2006 is het weer enorm sterk en groter dan ooit. Het behoort tot de top van de (sport)markt en is van plan om nog veel groter te worden. Het logo, dat bestaat uit drie strepen, is op vrijwel ieder kledingstuk terug te zien.

Het assortiment

Het assortiment van Adidas bestaat uit drie vaste lijnen, namelijk Adidas Originals, Adidas Performance en Adidas NEO. Binnen deze lijnen vallen diverse sneakers, vesten en broeken. De Cloudfoam schoenen zijn bijvoorbeeld van de lijn Adidas NEO en de Stan Smith's horen bij Adidas Originals. De populairste schoenen van Adidas zijn toch wel de Superstars. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, en zijn voorzien van de rubberen shell-toe en de gekartelde strepen. In de jaren 70, toen de schoen net was ontworpen, werd het gedragen als basketbalschoen, maar vandaag de dag wordt de schoen in het dagelijks leven gedragen. Adidas staat bekend om zijn sportieve karakter, dus sportkleding kan natuurlijk niet ontbreken. U kunt onder andere kiezen uit trainingspakken, leggings en sporttassen. Uiteraard allemaal met de trendy en modieuze uitstraling van Adidas.

Adidas maakt je outfit compleet. Combineer een nette broek met een paar Adidas Originals en u bent een waar mode-icoon en klaar voor de dag!