• Kleding
  • Schoenen
  • Accessoires

Asics maakt goed doordachte schoenen en sportkleding

Asics is een Japanse fabrikant van schoenen, sneakers en sportkleding. Het staat in eerste instantie bekend om zijn goed ontwikkelde hardloopschoenen. Vanaf zijn oprichting in 1949 is het merk voortdurend actief geweest met het ontwikkelen van sportartikelen. Het heeft daarvoor de samenwerking gezocht met coaches, topatleten en wetenschappers. In 1990 werd er zelfs een Asics onderzoekscentrum geopend in Kobe (Japan). Al dit vele werk resulteert in schoenen en kleding die high-tech zijn en tegelijk veel comfort bieden bij het dragen ervan.

Sneakers die heerlijk lopen

Hardloopschoenen moeten aan veel eisen voldoen. Ze moet perfect om de voet sluiten, de demping moet in orde zijn en ze mogen niet te zwaar zijn. Het is dan ook niet gek dat veel mensen ervoor kiezen de Asics als streetwear te gaan dragen. Asics heeft daarop ingespeeld met de lancering van steeds nieuwe designs die niet alleen de voet maar ook het oog vertroetelen. De lijn waarmee Asics de markt van de streetwear bedient is de collectie Asics Tiger. Ook de kleding geeft u het gevoel dat het ontworpen is door mensen die weten wat een sporter nodig heeft. Hele fijne kledingstukken met ingebouwde vakjes voor sleutels, telefoon of IPod. Jasjes en tops die mooi aansluiten bij uw lichaamsvormen en tegelijk bijna volledige bewegingsvrijheid bieden. Er is kleding voor outdoor-sporten en kleding om binnen te dragen. Denk aan een ontspannende yoga-les in een legging met een perfecte pasvorm, van fijne materialen gemaakt. Ook voor kinderen is een collectie gemaakt, zodat u met uw hele gezin aan conditie kan werken.

Niet alleen atleten houden van Asics

De naam Asics is een afkorting van Anima Sana In Corpore Sano. Dat is Latijn voor 'een gezonde ziel in een gezond lichaam'. Dagelijks brengen miljoenen sportbeoefenaars deze leus in praktijk, gekleed in Asics. Dit kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen zijn. Over de hele wereld koopt men Asics sportschoenen en -kleding. Het is een van de grootste sportmerken op de wereld. Het is voortdurend bezig zichzelf te vernieuwen. Oude artikelen worden zonder pardon terzijde geschoven en vervangen door nieuwe, verbeterde producten. Dit kan soms gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van bepaalde kleuren of maten van de hardloopschoenen, sneakers of sportkleding waarop uw keuze gevallen is.